top of page

Alexandra van Mierlo-Jaspers

therapeut, docent, masseur, kok

Sinds 2006 is Alexandra verbonden als docent aan de Leonardushoeve. In 2010 werd dit ook haar woonplek en op dit moment is zij vijf dagen in de week werkzaam voor de hoeve.

 

Alexandra is een echt mensen-mens en vanuit haar achtergrond als logopedist werkt ze nog steeds graag met ouders en kinderen. Daarnaast is zij kok en masseur. Kortom, een veelheid aan kwaliteiten.

Achtergrond en opleiding

Alexandra van Mierlo is als therapeut, masseur en docent verbonden aan de Leonardushoeve en heeft een massageopleiding aan de Vunkuwa Academie in Antwerpen gevolgd.

"In het jaar 2000 kwam ik voor het eerst op de Leonardushoeve; een consult bij Jan. Hier wil ik meer van, wist ik meteen. Drie maanden later zat ik in de Energieweek en daarna … kon ik er niet meer mee stoppen.

Sinds 2010 woon ik op het prachtige landgoed.

De Leonardushoeve is voor mij een geweldige plek om te wonen, alsook om te werken. En ja, het is af en toe een snelkookpan; je kunt hier niet (gemakkelijk) om de dingen heen, die aan de orde zijn. Ik vind het juist fijn, om dingen aan te gaan en ik ervaar hier steeds opnieuw de uitnodiging. 

Het combineren van wonen en werken vind ik geweldig! Ik bevind me in de gelukkige positie om zowel zelf te blijven leren/ ontwikkelen, als om anderen te ondersteunen in hun groeiproces. 

Het gedachtegoed van de Leonardushoeve, beknopt samengevat als: Ieder mens is heel en draagt alles in zich om een gelukkig mens te zijn 

Mijn grote passie is zingen/ klank geven, een van de meest pure vormen om je als mens te uiten. Van mij kun je leren om vrij en onbelemmerd jezelf te zijn en om met het meest pure van jezelf naar buiten te komen. Van mijn oorspronkelijke beroep, logopedist, heb ik door de integratie met VITT, een prachtig instrument weten te maken. Ik werk met volwassenen, adolescenten en met jonge kinderen en hun ouders. 

Iedere keer weer opnieuw ervaar ik het als een enorme rijkdom om mensen in hun groeiproces te mogen ondersteunen en om getuige te zijn hoe iemand steeds meer zichzelf wordt. In de VITT-opleiding blijft het bijzonder om de cursisten te zien ontwikkelen; het werken met energie wordt nog steeds meer verfijnd. Verwondering, dankbaarheid, ontroering, uitdaging, plezier, confrontatie en nog veel meer; kortom deze opleiding is allesomvattend!

 

Zelf blijf ik ook steeds weer leren. Ik raak er nog steeds verwonderd over hoe het leven zich aan me toont. Het vertrouwen in het grote geheel wordt groter en groter. Ik heb diep respect voor het leven met al zijn onzichtbare grootse krachten. Met al mijn enthousiasme, levenswijsheid en kwaliteiten geef ik vorm aan dat wat ik doe."

Massage

Wil je een diepgaande ontspanning en verbinding met jezelf, oftewel de heelheid in jezelf, ervaren? 

Dan kan deze massage een weldaad zijn voor lichaam en geest. 

​ 

Jezelf laten masseren is jezelf iets gunnen. Jezelf datgene gunnen wat er nodig is om te kunnen ontspannen en bijkomen, terwijl er zorgzame aandacht is voor je lichaam.  De aanraking van een hand op jouw lichaam brengt je in contact met wat je wel en niet voelt in je lichaam; het laat je voelen wat er is. Sommige delen ervaar je meteen als vertrouwd en fijn, andere delen voelen misschien nog wat onbekend, pijnlijk, of je voelt zelfs helemaal niets. Het is waarnemen, voelen en verbinden:  Thuiskomen in je lichaam. 

Lees meer

Zang-/stemcoaching 

Bij Alexandra kan je terecht voor zang-/stemcoaching en voor een VITT-consult.

Lees meer

 

Voor meer informatie of het maken van een afspraak kan je contact opnemen met kantoor.

bottom of page