top of page
Chakrajaar (VITT module 3)

"Het geheim van verandering is om je energie niet te richten op het bestrijden van het oude, maar op het realiseren van het nieuwe." (Socrates)

Na het volgen van de Chakraweek (module 2) kan je met een positief advies van de cursusleiding doorstromen naar module 3: Chakrajaar.

Deze module is bedoeld voor iedereen die de tools wil leren gebruiken in een contact met een ander (denk aan trainers, coaches, therapeuten, leerkrachten, begeleiders, leidinggevenden).

 

In de voorgaande modules heb je zelf ervaren wat de tools bij jou doen. Nu leer je ze ook toe te passen. Ook in deze module blijft het eigen leer- en ontwikkelproces voorop staan, omdat we ervan uitgaan dat je een ander alleen daar kan brengen waar je zelf bent.

boeddha2_edited.jpg
Inhoud

De 8 weekenden van module 3 zijn verdiepingsweekenden. In deze weekenden leer je je eigen gevoel steeds beter kennen en ontwikkel je gaandeweg je invoelende vermogen, je eigen intuïtie. Er is ruimte om vragen te stellen en je leert ook te werken met de energie van de chakra’s bij een ander. Kun je bij een ander voelen of de energie doorstroomt? Kun je voelen welke belemmeringen daar zitten?

Omdat je werkt met een ander, kom je bij belangrijke vragen over je rol: wat is helpen en hoe kan je jezelf en je kwaliteiten dienstbaar maken aan het groeiproces van de ander. Door hier in de basis aan te werken bij jezelf zal je merken dat dat zijn doorwerking heeft op je dagelijkse leven. Het gaat niet om het aanleren van trucjes, het gaat om dat wat je leert te leven.

In deze module krijg je steeds meer inzicht in je energie-systeem en de levensthema’s die bij de chakra’s horen, zoals:​

 1. bestaansrecht, er mogen zijn, helemaal aanwezig zijn, ik ben

 2. veiligheid, mee kunnen stromen, pure levensvreugde, ik leef

 3. kracht en identiteit, ik wil

 4. ont-moeten, ik voel

 5. creëren, communicatie en verantwoordelijkheid, ik creëer

 6. inzicht, ik zie

 

Ieder mens heeft een eigen systeem ontwikkeld om met de gebeurtenissen in het leven om te gaan. Overlevingspatronen zijn vaak taaie en hardnekkige gewoonten, vermijdingen, omtrekkende bewegingen, sluiproutes om oude emoties en pijnpunten niet te hoeven voelen. Inzicht krijgen in deze patronen en er steeds meer van loskomen is een belangrijke insteek (en doorwerking) van deze module. Met als gevolg dat je op een vrije, volwassen en (eigen) wijze in het leven kunt staan.

 

Ook leer je in deze module om te werken met overtuigingen. Naast de dingen die een mens vastzet in zijn energiesysteem, zijn er (belemmerende) overtuigingen die ervoor zorgen dat je een patroon in je leven gestalte geeft. In het leven doe je als mens bepaalde overtuigingen op. Dat heeft soms met toevalligheden te maken, vaak met boodschappen uit je omgeving, maar ook met hoe jij als persoon in elkaar zit. Je leert werken met spiertesten om daarmee (negatieve) overtuigingen te herkennen. Een overtuiging als ‘Ik doe het nooit goed’ heeft diepgaande invloed op gedraging en gevoel. Het opsporen en omvormen van belemmerende overtuigingen tot positieve / behulpzame patronen bij jezelf en bij de ander behoort tot de inhoud van module 3.

 • Kan ik de energie van een chakra bij de ander voelen?

 • Kan ik voelen of er een stagnatie is?

 • Kan ik contact maken met de gevoelslading die aanwezig is?

 • Durf ik op mijn intuïtie te vertrouwen?

 • Kan ik mijn rol als therapeut oppakken, heb ik inzicht in mijn mogelijkheden en beperkingen daarin, sta ik mezelf groei toe?

 • Heb ik inzicht in de werking van overtuigingen?

 • Kan ik een (beginnend) onderscheid maken tussen wanneer er met een overtuiging en wanneer er op chakra-niveau gewerkt moet worden?

 • Ben ik in staat om een cliënt te begeleiden in zijn/haar groeiproces?

Eigen leer- en groeiproces

Doordat je voortdurend met de levensthema’s van de chakra’s bezig bent, word je iedere keer geraakt in je eigen patronen en processen. Je brengt in sessies en intervisiegroepen je eigen ervaringen in, zodat je steeds vrijer wordt in jezelf. Het contact met jezelf verdiept, waardoor je steeds meer kunt beschikken over je echte mogelijkheden.

Eigen werkboek

Voor deze module is het nodig dat de cursisten een eigen werkboek (bijvoorbeeld een losbladige klapper) aanschaffen en bijhouden. Je maakt je eigen aantekeningen over inzichten, ervaringen, oefeningen, behandelingswijzen, problematieken en muziekfragmenten. Het werkboek is vooral bedoeld als ondersteuning van je eigen leerproces, maar het kan later uiteraard een functie hebben in je eigen praktijk.

 

Intervisiegroepen

In deze module werken we met intervisiegroepen. Deze groepen komen tussentijds samen. Intervisiegroepen zijn oefengroepen waarbinnen het geleerde en de principes op praktische wijze worden doorgewerkt. De groep organiseert een bijeenkomst bij één van de groepsleden van minimaal één dagdeel per maand, tussen de weekenden in.

Lesmateriaal

Cursisten krijgen tijdens de opleiding via een code toegang tot digitaal lesmateriaal. 

Structuur van de opleidingsdagen

Module 3 bestaat uit 6 weekenden en een slot 4-daagse. De opleidingsdagen hebben een structuur met een aantal vaste onderdelen, zoals mantra zingen, mediteren in de kapel, werkmeditatie, sessies en oefenmomenten

 

In de kapel, tijdens chants en meditaties, kom je in dieper contact met je eigen bron. Vandaaruit kun je jezelf steeds verder openstellen en gevoelig maken voor de fijnere, spirituele energie.

 

Werkmeditatie is een essentieel onderdeel van het dagprogramma, omdat je daar op het meest concrete niveau vorm geeft aan wat je werkelijk beweegt. In de werkmeditatie komen afstemming, bewustzijn en aardse vormgeving samen. Door je aandacht te brengen op de handelingen die je verricht, word je je bewust van de manier waarop je de dingen doet, vanuit welke bron ze voortkomen. Het is onze intentie te ‘leven wat we streven’.

 

In de sessies krijg je lesstof aangereikt, kun je vragen stellen en word je op allerlei manieren uitgenodigd om contact te maken met dat wat voelbaar, hoorbaar en zichtbaar is. In de oefengroepen ga je onder begeleiding van een docent met elkaar oefenen en ervaren. In die oefengroepen draait het om contact maken met jezelf en het ontwikkelen en verfijnen van de gevoelsenergie. Hierdoor ben je op een diepgaande manier bezig met je eigen persoonlijke, spirituele ontwikkeling.

Data & Tijden

Traject 2023-2024:

1e weekend       6-8 oktober 2023

2e weekend       24-26 november 2023

3e weekend       19-21 januari 2024

4e weekend       1-3 maart 2024

5e weekend       12-14 april 2024

6e weekend       24-26 mei 2024

slot 4-daagse      26-30 juni 2024

Traject 2024-2025:

1e weekend       11-13 oktober 2024

2e weekend       29 nov-1 dec 2024

3e weekend       17-19 januari 2025

4e weekend       28 febr-2 maart 2025

5e weekend       11-13 april 2025

6e weekend       23-25 mei 2025

slot 4-daagse      25-29 juni 2025

De weekenden (4-daagse) starten steeds op vrijdag (woensdag) met ontvangst tussen 19.00-20.00 uur.

Afsluiting is op zondag om 17.00 uur.

Informatie of aanmelden

Voor meer informatie of het aanmelden voor deze module kan je contact opnemen met kantoor.

Kosten

Cursuskosten: € 2.142,00. 

Voor studenten en minima is er een aangepast tarief.

Voor een optimale doorwerking zijn al onze cursussen en opleiding altijd gecombineerd met een verblijf op de Leonardushoeve. 

De verblijfskosten bedragen € 1.320,00 o.b.v. een klein slaapzaaltje met max 5 personen. Afhankelijk van beschikbaarheid is het mogelijk om tegen een meerprijs te upgraden naar een basis kamer of een kamer met eigen sanitair. Het verblijf is inclusief toeristenbelasting, alle maaltijden, een opgemaakt bed en een setje handdoeken.

Genoemde prijzen zijn inclusief BTW.

Jaarlijks worden de prijzen per 1 januari geïndexeerd.

bottom of page