top of page
Aurajaar - jaartraject subtiele energie (VITT module 5)

"'Een dwaas houdt vast aan het pad en raakt zijn weg kwijt. Een wijze verlaat het pad en vindt zijn weg.'" (Lao Tse)

Na het volgen van de modules 1 t/m 4 kan je met een positief advies van de cursusleiding doorstromen naar module 5, het Aurajaar waarin je leert werken met subtiele energie.

Deze module is bedoeld voor iedereen die de tools wil leren gebruiken in een contact met een ander (denk aan trainers, coaches, therapeuten, leerkrachten, begeleiders, leidinggevenden). Ook in deze module blijft het eigen leer- en ontwikkelproces voorop staan, omdat we ervan uitgaan dat je een ander alleen daar kan brengen waar je zelf bent.

images-6.jpeg
Inhoud

In het Aurajaar ga je werken met subtiele energie. Het is een groeipad naar het steeds preciezer contact maken met je eigen energie en die van de cliënt. Je leert je steeds verfijnder af te stemmen op het hier en nu, op datgene wat in essentie aanwezig is. Je groeit toe naar het geven van een consult, waarin jij afstemt op welk vlak de vraag van de cliënt betrekking heeft: chakra, aura, overtuigingen.

  • Je ontwikkelt je eigen invoelende vermogen.

  • Je leert om steeds zuiverder een diagnose te stellen (kom je bij de essentie van de klacht?).

  • Je leert je steeds meer te ‘onthechten’ van je eigen processen: ze zijn er wel maar overheersen niet meer je doen en laten waardoor je jezelf steeds beter als instrument kunt inzetten voor de groeistappen van de cliënt en steeds duidelijker krijgt hoe je bepaalt wat er mag gebeuren.

  • In de loop van het jaar groei je toe naar het geven van een heel consult. 

Eigen leer- en groeiproces

Net als in de voorgaande modules blijf je je eigen instrument (jezelf) zuiveren waardoor je steeds nauwkeuriger leert afstemmen. Je brengt in sessies en intervisiegroepen je eigen ervaringen in en je oefent met elkaar. 

Werkboek

Voor deze module is het nodig dat de cursisten een eigen werkboek (bijvoorbeeld een losbladige klapper) bijhouden. Je maakt je eigen aantekeningen over inzichten, ervaringen, oefeningen, behandelingswijzen, problematieken en muziekfragmenten. Het werkboek is vooral bedoeld als ondersteuning van je eigen leerproces, maar het kan later uiteraard een functie hebben in je eigen praktijk.

 

Intervisiegroepen

In deze module werken we met intervisiegroepen. Deze groepen komen tussentijds samen. Intervisiegroepen zijn oefengroepen waarbinnen het geleerde en de principes op praktische wijze worden doorgewerkt. De groep organiseert een bijeenkomst bij één van de groepsleden van minimaal één dagdeel per maand, tussen de weekenden in.

Lesmateriaal

Cursisten krijgen tijdens de opleiding via een code toegang tot digitaal lesmateriaal. 

Structuur van de opleidingsdagen

Module 5 bestaat uit 6 weekenden en een slot 4-daagse. De opleidingsdagen hebben een structuur met een aantal vaste onderdelen, zoals mantra zingen, mediteren in de kapel, werkmeditatie, sessies en oefenmomenten

 

In de kapel, tijdens chants en meditaties, kom je in dieper contact met je eigen bron. Vandaaruit kun je jezelf steeds verder openstellen en gevoelig maken voor de fijnere, spirituele energie.

 

Werkmeditatie is een essentieel onderdeel van het dagprogramma, omdat je daar op het meest concrete niveau vorm geeft aan wat je werkelijk beweegt. In de werkmeditatie komen afstemming, bewustzijn en aardse vormgeving samen. Door je aandacht te brengen op de handelingen die je verricht, word je je bewust van de manier waarop je de dingen doet, vanuit welke bron ze voortkomen. Het is onze intentie te ‘leven wat we streven’.

 

In de sessies krijg je lesstof aangereikt, kun je vragen stellen en word je op allerlei manieren uitgenodigd om contact te maken met dat wat voelbaar, hoorbaar en zichtbaar is. In de oefengroepen ga je onder begeleiding van een docent met elkaar oefenen en ervaren. In die oefengroepen draait het om contact maken met jezelf en het ontwikkelen en verfijnen van de gevoelsenergie. Hierdoor ben je op een diepgaande manier bezig met je eigen persoonlijke, spirituele ontwikkeling.

Data & Tijden

Traject 2023-2024:

1e weekend       6-8 oktober 2023

2e weekend       24-26 november 2023

3e weekend       19-21 januari 2024

4e weekend       1-3 maart 2024

5e weekend       12-14 april 2024

6e weekend       24-26 mei 2024

slot 4-daagse      26-30 juni 2024

Traject 2024-2025:

1e weekend       11-13 oktober 2024

2e weekend       29 nov-1 dec 2024

3e weekend       17-19 januari 2025

4e weekend       28 febr-2 maart 2025

5e weekend       11-13 april 2025

6e weekend       23-25 mei 2025

slot 4-daagse      25-29 juni 2025

De weekenden (4-daagse) starten steeds op vrijdag (woensdag) met ontvangst tussen 19.00-20.00 uur.

Afsluiting is op zondag om 17.00 uur.

Informatie of aanmelden

Voor meer informatie of het aanmelden voor dit traject kan je contact opnemen met kantoor.

Kosten

Cursuskosten: € 2.142,00. 

Voor studenten en minima is er een aangepast tarief.

Voor een optimale doorwerking zijn al onze cursussen en opleiding altijd gecombineerd met een verblijf op de Leonardushoeve. 

De verblijfskosten bedragen € 1.320,00 o.b.v. een klein slaapzaaltje met max 5 personen. Afhankelijk van beschikbaarheid is het mogelijk om tegen een meerprijs te upgraden naar een basis kamer of een kamer met eigen sanitair. Het verblijf is inclusief toeristenbelasting, alle maaltijden, een opgemaakt bed en een setje handdoeken.

Genoemde prijzen zijn inclusief BTW.

Jaarlijks worden de prijzen per 1 januari geïndexeerd.

Belastingaftrek en vrijstelling

De kosten van een opleiding kunnen worden opgegeven als scholingskosten. Dit geldt zowel voor particulieren als ondernemers. Onze opleiding is vrijgesteld van BTW omdat De Leonardushoeve staat ingeschreven bij het CRKBO. De Leonardushoeve is daarmee een erkende 'instelling' als bedoeld in de Europese BTW-richtlijn. 

bottom of page