'Stilte'-retraites

'Een naar buiten gerichte geest blijft altijd hunkeren.

Een naar binnen gerichte geest vindt rust en stilte.' (Deng Ming-Dao)

Heb je ook wel eens het gevoel dat je jezelf een beetje mist? Je weet hoe fijn het kan zijn om de verbinding met jezelf te voelen, maar op de een of andere manier blijf je in de valkuil stappen om dat wat er van je gevraagd wordt in je relatie, je werk, zorg voor wie of wat dan ook, altijd net even belangrijker te vinden dan tijd met jezelf. En als je dan eindelijk wel tijd met jezelf hebt, val je wellicht in je patronen van passiviteit en terugtrekken met de bekende verslavingen, zoals eten, drinken, sociale media, tv, spelletjes op mobiel, enz.. Je denkt jezelf daarmee de rust te geven waar je naar verlangt, maar in alle eerlijkheid geeft het niet de echte vervulling en levert het ook niet de gewenste energie.

In de stilteretraites is er alle tijd om het contact te herstellen met dat stukje in je wat je echt mist, jouw bezieling. Een stilteretraite gaat om ontmoeten. Een ontmoeting met jezelf. Zonder dat er van alles hoeft te gebeuren of dat je je hele leven moet veranderen. De heelheid in jou is er namelijk al! 

 

Tijden en kosten

De retraites bestaan uit 3 etmalen, met ontvangst op donderdagavond tussen 19-20 uur en einde programma op zondag 17u. De tijden van de winterretraite zijn afwijkend: ontvangst dinsdag 29-12, 11u en vertrek vrijdag 1jan, 11u.

 

De kosten bedragen, inclusief verblijf op een standaardkamer, € 325,00 euro. Hierin is inbegrepen: 3 overnachtingen, alle maaltijden, opgemaakt bed en setje handdoeken, gebruik van creatief in overleg, dagelijks moment met inspiratie/meditatie afgestemd op de groep en het thema van de retraite.

Meerkosten afhankelijk van wensen en beschikbaarheid:

  • individueel consult bij Jan, Alexandra of Silvia, verdeeld over twee momenten: 105 euro 

  • massage bij Alexandra: 90 euro

In overleg is het upgraden of het delen van je kamer mogelijk. Meer- of minder kosten hiervan op aanvraag.

Het klimaat van de Leonardushoeve is ondersteunend in dit proces, de plek nodigt uit om je te openen voor het meest liefdevolle en pure in jezelf. Dat wezenlijke in jou krijgt letterlijk weer ruimte en lucht, mag ademen en mee doen in jouw leven, als je mind stil wordt. Dat is de stilte waar het in deze retraite om gaat, dat het in jou stil wordt en je vandaaruit weer open kan staan voor wat er gevraagd wordt.

Door de stilte in te gaan is er geen afleiding buiten je. Je wordt begeleid door een programma met inspiratie- en meditatiemomenten en als je wil kan je ook een individuele opdracht krijgen die past bij jouw vraag. Je volgt het programma van de Leonardushoeve met drie kapelmomenten met chant en of stille meditatie, steeds voorafgaand aan de maaltijden. Je doet twee korte blokjes werkmeditatie en daartussendoor heb je alle tijd voor een wandeling, creatief enz. Een massage behoort ook tot de mogelijkheden, deze is echter niet bij de prijs inbegrepen en moet ook vooraf geboekt worden. Mocht je hiervoor belangstelling hebben, meld het dan op tijd, want er zijn maar een paar plekjes beschikbaar.
's avonds is er een gezamenlijke sessie met inspiratie, sharing of wat er nodig is voor de groep. 

Even off-line en weer inpluggen op jezelf

Stilte is niet de afwezigheid van geluid.

Stilte is de diepste klank.

(Tao Meng)

In de Lente-stilteretraite is klank de ingang om jezelf meer of weer te ervaren. Met mooi weer maken we klank buiten en in de kapel wordt er dagelijks gechant. 

De verbinding maken met jeZelf...en dan ontstaat de klank vanuit de diepte en vindt zijn weg naar buiten...om vervolgens jou weer te (ver)vullen.

Begeleiders: Alexandra van Mierlo en Silvia van Voorthuizen

Zomer-retraite

30 juli-2 aug

De zomer-stilteretraite staat in het teken van binnen naar buiten. Durf jij met het wezenlijke van jezelf naar buiten te komen? Hoe blijf jij in verbinding met jezelf als je naar buiten gaat en hoe kan je nog meer ruimte geven aan wie jij echt bent?

Begeleiders: Hans de Groot en Silvia van Voorthuizen.

Herfst-retraite

22-25 oktober

In de Herfst-stilteretraite nodigen we je uit om mee te bewegen op de dans en het ritme van jouw leven, vanuit verbinding met jouw pure levensstroom.

Begeleiders: Roeline Rooseboom en Silvia van Voorthuizen

Winter-retraite

29 dec-1 jan

Tijdens de winter-stilteretraite, (di 29 dec, 11u tot vr 1 jan 11u) gaat het uiteraard over Oud & Nieuw: wat laat je achter (loslaten) en wat neem je mee (verbinden)

Begeleiders: Hans de Groot en Silvia van Voorthuizen

Landgoed de Leonardushoeve

Hoverheideweg 2

5951 NB Belfeld

T: +31 6 57 89 40 27

E: kantoor@leonardushoeve.nl

Rabobank : NL70RABO 0143698184

KVK : 71946926

BTW: NL858916551.B01

Onze Privacy regels

cat_collectief_schild_2020_internet.png