top of page
Praktijkvorming VITT - jaartraject

"'Een dwaas houdt vast aan het pad en raakt zijn weg kwijt. Een wijze verlaat het pad en vindt zijn weg.'" (Lao Tse)

Na het volgen van de modules 1 t/m 5 kan je met een positief advies van de cursusleiding doorstromen naar de module 6: Praktijkvorming VITT.

Deze module is bedoeld voor iedereen die VITT-therapeut wil worden en of de tools wil leren gebruiken in een contact met een ander (denk aan trainers, coaches, therapeuten, leerkrachten, begeleiders, leidinggevenden). Ook in deze module blijft het eigen leer- en ontwikkelproces voorop staan, omdat we ervan uitgaan dat je een ander alleen daar kan brengen waar je zelf bent.

Praktijkvorming VITT_VITT module 6.jpg

"De kneepjes van je vak leren"

Praktijkvorming: jezelf vormen en kneden tot

beginnend beroepsbeoefenaar.

Inhoud

Het therapeut zijn, het werken met de tools die je krijgt (en hebt gekregen), komt in module 6 verder tot ontwikkeling. Je ontwikkelt je eigen identiteit als therapeut, je hebt inzicht in je patronen, je kwaliteiten en je beperkingen. Je pakt op wat binnen je bereik ligt en verwijst een cliënt door als je tegen jouw grenzen aanloopt. Als je je als therapeut wilt vestigen, heb je een idee hoe je je kunt en wilt profileren. Ook krijg je praktische informatie over mogelijkheden en middelen om een eigen praktijk te beginnen.

Qua werkwijze ben je in staat om zowel op chakra- als auraniveau te werken, als op het niveau van overtuigingen en stress. Je kunt een diagnose stellen, kunt contact maken met dat wat er mag gebeuren bij de cliënt en je kunt behulpzaam zijn bij het transformeren, loslaten én terughalen van energie.

Omdat je in het voorafgaande traject hard hebt gewerkt aan jezelf, kun je van binnenuit contact maken met datgene waar je over praat. Het is geen theorie die je overdraagt, je kunt in praktijk brengen wat je hebt geleerd, met precies jouw mix van mogelijkheden en beperkingen! 

Eigen leer- en groeiproces

Net als in de voorgaande modules blijf je je eigen instrument (jezelf) zuiveren waardoor je steeds nauwkeuriger leert afstemmen. Je brengt in sessies en intervisiegroepen je eigen ervaringen in en je oefent met elkaar. 

Werkboek

Voor deze module is het nodig dat de cursisten een eigen werkboek (bijvoorbeeld een losbladige klapper) bijhouden. Je maakt je eigen aantekeningen over inzichten, ervaringen, oefeningen, behandelingswijzen, problematieken en muziekfragmenten. Het werkboek is vooral bedoeld als ondersteuning van je eigen leerproces, maar het kan later uiteraard een functie hebben in je eigen praktijk.

 

Intervisiegroepen

In deze module werken we met intervisiegroepen. Deze groepen komen tussentijds samen. Intervisiegroepen zijn oefengroepen waarbinnen het geleerde en de principes op praktische wijze worden doorgewerkt. De groep organiseert een bijeenkomst bij één van de groepsleden van minimaal één dagdeel per maand, tussen de weekenden in.

Structuur van de opleidingsdagen

Module 6 bestaat uit 6 weekenden en een slot 4-daagse. De opleidingsdagen hebben een structuur met een aantal vaste onderdelen, zoals mantra zingen, mediteren in de kapel, werkmeditatie, sessies en oefenmomenten

 

In de kapel, tijdens chants en meditaties, kom je in dieper contact met je eigen bron. Vandaaruit kun je jezelf steeds verder openstellen en gevoelig maken voor de fijnere, spirituele energie.

 

Werkmeditatie is een essentieel onderdeel van het dagprogramma, omdat je daar op het meest concrete niveau vorm geeft aan wat je werkelijk beweegt. In de werkmeditatie komen afstemming, bewustzijn en aardse vormgeving samen. Door je aandacht te brengen op de handelingen die je verricht, word je je bewust van de manier waarop je de dingen doet, vanuit welke bron ze voortkomen. Het is onze intentie te ‘leven wat we streven’.

 

In de sessies krijg je lesstof aangereikt, kun je vragen stellen en word je op allerlei manieren uitgenodigd om contact te maken met dat wat voelbaar, hoorbaar en zichtbaar is. In de oefengroepen ga je onder begeleiding van een docent met elkaar oefenen en ervaren. In die oefengroepen draait het om contact maken met jezelf en het ontwikkelen en verfijnen van de gevoelsenergie. Hierdoor ben je op een diepgaande manier bezig met je eigen persoonlijke, spirituele ontwikkeling.

Data & Tijden

Traject 2024-2025:

1e weekend       11-13 oktober 2024

2e weekend       29 nov-1 dec 2024

3e weekend       17-19 januari 2025

4e weekend       28 febr-2 maart 2025

5e weekend       11-13 april 2025

6e weekend       23-25 mei 2025

slot 4-daagse      25-29 juni 2025

De weekenden (4-daagse) starten steeds op vrijdag (woensdag) met ontvangst tussen 19.00-20.00 uur.

Afsluiting is op zondag om 17.00 uur.

Kosten

Cursuskosten: € 2.142,00. 

Voor studenten en minima is er een aangepast tarief.

Voor een optimale doorwerking zijn al onze cursussen en opleiding altijd gecombineerd met een verblijf op de Leonardushoeve. 

De verblijfskosten bedragen € 1.320,00 o.b.v. een klein slaapzaaltje met max 5 personen. Afhankelijk van beschikbaarheid is het mogelijk om tegen een meerprijs te upgraden naar een basis kamer of een kamer met eigen sanitair. Het verblijf is inclusief toeristenbelasting, alle maaltijden, een opgemaakt bed en een setje handdoeken.

Genoemde prijzen zijn inclusief BTW.

Jaarlijks worden de prijzen per 1 januari geïndexeerd.

Voor meer informatie of aanmelden: bel of mail naar kantoor

bottom of page