top of page

Data en tijden

Een retraite kan op elk moment. Voor meer informatie kan je contact opnemen met kantoor.

Werkmeditatie
Prachtige tuinen op Landgoed de Leonardushoeve
Een verblijf of een retraite
Retraite of verblijf op
Landgoed de Leonardushoeve

Voor wie toe is aan rust en ruimte.

In een retraite kun je precies die onderdelen van het dagprogramma volgen die jou voeding geven. Je kunt je eigen tijd indelen, alleen de maaltijden worden op vaste tijden genuttigd. Er zijn prachtige wandel- en fietsmogelijkheden in de omgeving van Belfeld, voor elk wat wils. Als je er lekker uit wilt, is de hoeve een prima uitvalsbasis voor een gevarieerd programma.

 

Natuurlijk kun je je verblijf op de Leonardushoeve ook gebruiken voor een heel andere reis, de reis naar binnen. In de stilte op het terrein, de meditaties in de kapel, door het schilderen van een yantra of mandala. In het rustige samenzijn met de bewoners van de hoeve kun je heel vanzelfsprekend weer contact maken met wie en waar je ook al weer bent. Thuis bij jezelf.

Bij een verblijf met werkmeditatie doe je mee aan het volledige dagprogramma: meditaties, maaltijden en drie blokjes werkmeditatie op een dag.  

meer informatie hieronder

Bij de 'stilte'-retraites is er een extra programma dat je kan volgen. De basisingrediënten zijn het dagprogramma met meditatie, chant en twee werkmeditatie. Daarnaast is er elke dag een inspiratiemoment en/of sharing met de groep.

Dit is een vorm van een lang verblijf (minimaal twee weken) waarbij je ervoor kiest heel gericht bezig te zijn met je groei. Je werkt met begeleiding aan een doel wat je vooraf hebt geformuleerd en je draait mee in het dagelijks ritme van de Leonardushoeve.

Thuis bij jezelf

Soms moet je even weg om weer bij jezelf te komen.

Een verblijf op Landgoed de Leonardushoeve kan je weer helemaal bij jezelf brengen. Het enige wat daarvoor nodig is, is je laten meevoeren in het dagelijkse ritme.
Iedereen die een van de modules 1 van VITT heeft gevolgd is welkom voor een verblijf met werkmeditatie. In die cursussen heb je het dagprogramma van binnenuit leren kennen, zodat je gemakkelijk de aansluiting kunt maken. Je doet mee aan het volledige dagprogramma: meditaties, maaltijden en drie keer per dag een blokje werkmeditatie (dagelijkse werkzaamheden) in de keuken, tuin, gastenverblijf of eetzaal. ​​

Werkmeditatie is een van de mooiste manieren om aan jezelf te werken, omdat je dan in de praktijk leert toepassen wat je weet. Aan weten op zich heb je weinig; pas als je je kennis en wijsheid vorm kan geven in je dagelijkse leven, kan je er gebruik van maken. 

IMG_2594.JPG
9889d4ba-d471-4ede-a5b2-8a9e5a9d7cf2_edi
Inzicht heeft pas werkelijk waarde 
als het geleefd wordt op aarde

In de werkmeditatie oefen je om helemaal in verbinding met jezelf én je handelingen zijn.
In het boekje ‘De alchemist’ van Paolo Coelho staat een sprekend verhaaltje van een jongen die op bezoek komt in een prachtig paleis met de vraag hoe hij bij echte wijsheid kan komen. De koning geeft hem een lepel in handen waarop kostbare olie gegoten is en vraagt de jongen het paleis te bekijken. Na zijn ronde komt hij bij de koning terug en verhaalt van de pracht die hij is tegengekomen. ‘En hoe is het met de lepel olie’, vraagt de koning. Er ligt geen olie meer op de lepel - daar had de jongen geen aandacht meer voor toen hij van de ene verbazing in de andere viel. De koning geeft hem dan de opdracht om nogmaals door het paleis te lopen, maar geen druppel olie te morsen. Dat lukt de jongen – helaas heeft hij nu zijn aandacht zo op de lepel gericht gehad, dat hij niet meer heeft kunnen genieten van de schoonheid van zijn omgeving.
De koning vertelt de jongen dan dat echte wijsheid is: in verbinding met het puurste van jezelf zijn (de olie) en van daaruit van het contact met de buitenwereld genieten.
Dat is wat we doen in werkmeditatie – de verbinding leggen tussen het werk (de buitenwereld) en meditatie (het contact met jezelf, je bezieling, je kwaliteiten).

Tijden en kosten

Een retraite of verblijf kan op elk moment bij beschikbaarheid van een kamer. Omdat we het fijn vinden om je gastvrij te ontvangen, vragen we je om vooraf een afspraak te maken via kantoor

 

De kosten voor je retraite zijn afhankelijk van de kamer die je kiest. De basisprijs is op basis van een standaard kamer voor 1 persoon is € 97,00 voor een volledig etmaal, inclusief volpension, lakens en handdoeken. Voor een verblijf met werkmeditatie wordt 14 euro per etmaal in mindering gebracht. Overige prijzen kamers op aanvraag.

De prijzen worden jaarlijks per 1 juli geïndexeerd.

20220304_154717.jpg
bottom of page