top of page
Bezield en van harte leven

"Inzicht heeft pas werkelijk waarde als het geleefd wordt op aarde."

De Leonardushoeve is al ruim 30 jaar een plek voor iedereen die eraan wil werken om (weer) ten volle en van harte te leven.

Bezield en van harte leven – dat is de diepe wens van veel mensen. We willen graag onszelf kunnen zijn, ons veilig voelen in ons leven en ons gezien en geliefd weten. Wat houdt ons tegen?

We dragen allemaal oude pijn met ons mee, hebben ons ‘bewapend’ tegen het leven met overlevings- en afweermechanismen en hebben niet behulpzame of zelfs destructieve ideeën en overtuigingen. Zo lang we opgeslagen pijn en beperkingen met ons meedragen, kunnen ze op ieder moment aangetrild worden en blijft ‘voluit leven’ een schone wens. Het doel van de Leonardushoeve is om mensen in consulten, cursussen, training en opleiding te begeleiden bij het opruimen (transformeren) van deze beperkingen. Dan kan energie weer vrijelijk stromen, sta je in contact met wie je werkelijk bent en kun je gebruik maken van je volledige potentie. 

DSC_8593.jpg

Als mens beschik je over een ongelooflijk groot potentieel aan mogelijkheden en het is onze drijfveer om dat potentieel vrij te maken zodat het ingezet kan worden voor onszelf, onze naasten, ons werk, in al onze handelingen. 

waterlelie.jpg

Op Landgoed de Leonardushoeve kan je terecht voor bewustzijnsgroei en persoonlijke ontwikkeling. Dat doen we door contact te maken met wie we wezenlijk zijn. We gaan ervan uit dat de mens niet alleen bestaat uit een persoonlijkheid, maar ook 'bezield' is. Vanuit het contact met je bezieling kun je zien en ervaren wat de zin en betekenis is van wat je tegenkomt in jouw leven.

​​

Je kunt bij ons allerlei cursussen en programma's volgen. Dit cursusaanbod is voor mensen met allerlei levensvragen: een persoonlijke crisis, onverklaarbare angsten, een burn-out, hardnekkige patronen, oude trauma's die het dagelijks leven beïnvloeden, psychosomatische klachten.

​Als je even weg wilt uit de hectiek van de dag of inspiratie zoekt, kun je bij ons terecht voor een verblijf/retraite. ​Het dagprogramma geeft ruimte om naar binnen te gaan en om vanuit de verbinding met jezelf te handelen. 

Onze cursusruimtes en accommodaties verhuren wij ook voor groepen. 

De Leonardushoeve heeft geen winstoogmerk. Alle inkomsten komen weer ten goede aan onderhoud en ontwikkeling van de gebouwen en de activiteiten.

Wat is VITT

In essentie is VITT werken met energie. Alles is energie, trilling. In ons menszijn komen verschillende energieën samen: de energieën die gekoppeld zijn aan ons fysieke lichaam (met alle biochemische, emotionele, mentale processen, zowel bewust als onbewust) en die van ons onstoffelijk lichaam, oftewel onze ziel. Wij zien de mens dus als een bezield wezen. We gaan ervan uit dat we als mens niet zo maar naar de aarde komen. We komen om iets te leren, om ervaringen op te doen, om te groeien. In alles wat we op ons pad tegenkomen is een ervaring, een les verscholen. Soms heel duidelijk, soms lastig te ontdekken. Ieder mens is niet alleen uniek in wie hij is, maar ook in het pad dat hij aflegt en de (volgorde van) de lessen die hij mag leren.

Als je als mens in contact staat met je bezieling, dan zijn de dingen die je op je pad tegenkomt misschien niet altijd even gemakkelijk, maar je kunt er wel de zin van ervaren. Zonder het contact met je bezieling lijken veel zaken zinloos, pijnlijk of problematisch. Eenvoudig gezegd is een klacht een signaal dat je als mens niet meer (helemaal) in over­eenstemming leeft met dat wat wezenlijk op jouw pad ligt. Door contact te maken met de essentie van de klacht, word je je bewust van de betekenis (en de waar­de) van het signaal. Ook kan helder worden welke stap ge­vraagd wordt.

In dit filmpje legt Jan Visscher uit hoe een VITT-therapeut werkt.

DSC_2524_JPG.jpg
bottom of page