top of page
Mandir

Wat is een Mandir?

Oorspronkelijk is Mandir de benaming voor een hindoeïstische plaats van aanbidding en gebed. Het woord mandir is samengesteld uit twee woorden, man en dir, waarvan de betekenissen zijn geest en kalm. Een mandir is een plek waar de geest kalm wordt, een plek waar wij vrede ervaren van wereldse problemen en een plek waar de mens zijn oorspronkelijke zelf terugvindt. Voor de hindoeïstische samenleving dient de mandir als spiritueel, educatief en sociaal fundament. Mensen met verschillende belevenissen besteden tijd in de mandir om middels inspiratie het geloof een waardevolle betekenis te geven in het leven. (bron)

 

Onze ‘tempel’ (kapel) op de Leonardushoeve staat open voor iedereen, wat je geloof of godsdienst ook is. Door het samen zingen, mediteren en luisteren naar een woord van bezinning, willen we ruimte creëren om saamhorigheid, vreugde en diepgang te ervaren. Even stilstaan bij wat er is, voelen dat we allemaal deel uitmaken van iets dat ons ego overstijgt. Die voeding is net zo belangrijk als de lucht die we inademen en het voedsel dat we eten. 

 

Deze bijeenkomst kan je helpen je om jezelf welkom te heten in jouw eigen tempel, weer thuis te komen bij jezelf.

Informatie of aanmelden

Voor meer informatie of het aanmelden voor deze cursus kan je contact opnemen met kantoor.

In verband met de voorbereidingen is het fijn als je ons vooraf per e-mail of telefonisch laat weten dat je aanwezig bent bij deze viering. 

Wil je blijven lunchen, laat ons dit tijdig (bij voorkeur een week vooraf) weten, zodat wij de benodigde voorbereidingen kunnen treffen voor je komst. 

Data & tijden

Data en tijden

Zondag 2 februari 2020

Zondag 3 mei 2020

Zondag 16 augustus 2020

Zondag 8 november 2020

We starten met een ontvangst tussen 09.45 en 10.30 uur waarin je onder het genot van een kopje koffie of thee en eigengemaakt appelgebak kunt aankomen en praten met anderen. Tussen 10.30 en 12.00 uur zijn we in de kapel voor de chant, de inleiding tot de meditatie en de meditatie zelf. Wie wil blijven lunchen, kan vanaf 12.45 uur aanschuiven aan de warme vegetarische maaltijd. 

Kosten

Het programma in de kapel (mandir) is gratis.

Voor thee/koffie, taart en warme vegetarische lunch vragen we een vergoeding (€1,00 - €1,50 - €1,50 - €16,50). Bij binnenkomst kan je hiervoor bonnetjes kopen. Lunch is alleen mogelijk na aanmelding vooraf.

bottom of page