top of page
Ervaringen en referenties

Gasten (Stilte) Retraite

"Wat een fijne plek om te verblijven! Genoten van het eten, van jullie gezang, van de tuin! en van de liefdevolle rust...."

"Een fijne plek om te zijn, met veel warmte en vriendelijkheid!"

"Heel erg bedankt voor jullie open, vriendelijke ontvangst en de aandacht voor deze plek, het eten, de stilte. Ik voel me dankbaar dat ik hier mocht zijn."

"Dank voor alle goede zorgen, het heeft voor mij zeker bijgedragen tot een goede retraite. Kom graag weer eens terug."

"Heel erg bedankt voor jullie goede, warme zorgen, de aandacht die zich in alles weerspiegelt."

"Heerlijk een paar dagen tot rust komen op de Hoeve. Door de rustgevende en voedende energie is er veel ruimte om tot jezelf te komen en om mooie ontmoetingen/gesprekken te hebben met de bewoners en andere gasten. Echt een unieke plek om je te bezinnen, mediteren, chanten, creatief bezig te zijn, een massage te ontvangen, een boswandeling te maken enz. Meer dan de moeite waard!"

Massage ervaringen

"Het warme ontvangst van Alexandra maakt dat je je welkom voelt en meteen tot rust kunt komen. Doordat Alexandra van te voren ruimte geeft aan wat je mee wil nemen in de massage, heeft het een diepere uitwerking. Het is een bijzondere ervaring om te voelen hoe je lichaam door de massage blokkades los kan laten en dat dit naast fysiek ook emotioneel een doorstroming geeft. Echt een cadeau voor jezelf!"

"Een massage-consult bij Alexandra is iedere keer weer verrassend. Met haar scherpte, helderheid en tegelijkertijd aardsheid weet ze me steeds weer te prikkelen en te raken. De sessie voelt als een warm bad. Haar handen weten de juiste plekken te 'bewerken' en haar massages zijn steeds weer anders. De rode draad is aandacht en oprechtheid. Buiten dat de massage heerlijk is voor mijn lijf levert het iedere keer ook weer een stukje ontwikkeling of transformatie op. Ik kijk er steeds weer naar uit!"

Cursisten Energieweek

Hoe zou je deze cursus aanbevelen aan anderen? Wat heeft het je gebracht/opgeleverd? 

"Niet over nadenken, gewoon doen. Je hebt er de rest van je leven plezier van. Het geld dubbel en dwars waard. Ik heb het gedaan in plaats van vakantie! Heel blij!" (Carla Koopmans)

"Ben je jezelf kwijt of voel je dat er blokkades je tegenhouden om jezelf te zijn, dan is deze week hetgeen je inzichten doet verkrijgen."

"Hoe ik me op dit moment voel, zou ik iedereen gunnen. Lekker bij mezelf, goed in mijn vel."

 

"Opruiming van oude ballast. Afstemming/verbinding met mezelf/onschuld. Vrede binnenin."

 

"Een hele fijne plek met fijne mensen in een mooie sfeer waar je aan jezelf kunt werken en helemaal op je eigen tempo wat jij op dat moment voelt."

 

"Als je op een fijne manier aan jezelf wilt werken en wilt groeien, je voor jezelf wilt openstellen, dan raad ik deze cursus van harte aan."

"Door groep en thematische opzet en alle hulpmiddelen als werkmeditatie en niet te vergeten de chants (misschien wel belangrijkst) krijg je een veelheid van kansen om te veranderen."

"De Energieweek heeft mij mezelf teruggegeven in tijden waar ik precies mezelf nodig had. Een hele hoop rust, erkenning en acceptatie. Het inzicht dat je goed bent zoals je bent en nog vele meer. Enorm bijzonder hoeveel er kan veranderen in zo'n korte tijd." (Jeffrey de Vos)

 

"Op aanraden van mijn coach en een collega, heb ik de 'Energieweek' op de Leonardushoeve gevolgd om tot rust te komen na een stressvolle gebeurtenis, nieuwe inzichten op te doen over mijzelf en een paar oude patronen op te ruimen. Ik heb in gedurende mijn loopbaan vele goede cursussen en opleidingen mogen doen maar nog nooit een waar jouw persoon centraal staat en waar je een hele week in retraite zit. Het vaste dagprogramma van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat helpt je c.q. zorgt ervoor de dagelijkse beslommeringen ver achter je te laten en je volledig te concentreren op het werken aan jezelf. Wat ik als heel waardevol heb ervaren zijn de groepssessies met Jan en Alexandra waarin je concreet inzichten en oefeningen worden aangereikt om je gevoelens en gedachten te begrijpen en naar het positieve te sturen: ik heb delen van mijzef leren kennen waarvan ik niet wist dat het bestond! Dat je deze hele persoonlijke ervaringen samen met anderen in de groep meemaakt, heb ik als heel intens, mooi en bijzonder beleefd. Mijn ervaringen van de 'Energieweek' zijn nu goed en wel een week bezonken. Ik voel dat ik anders tegen zaken aankijk, wat ik ervaar beter kan sturen en mij rustiger voel. Het was een cadeau aan mijzelf en een waardevolle stap op een veelbelovende weg." (anoniem)

Gasten Chakraweek

"Graag beveel ik de chakraweek ook bij anderen van harte aan, want het brengt je zoveel. Deze opleiding geeft je de kans om te werken aan jezelf, om een ander mens te worden.... lees meer" (Johan Huver)

"Het is stap richting jezelf op een intense maar geweldige manier. Je leert jezelf steeds meer kennen en ook helmaal jezelf te kunnen zijn, zonder oordeel. Voor iedereen een aanrader." (Charlotte de Leeuw)

Cursisten Werken met Groepen

"Ik ben spontaner geworden en meer mezelf! Ik heb een heleboel remmingen, mijn keurslijf losgelaten en een belangrijke stressfactor (een soort overdrive) is weg wat mij ontzettend veel rust geeft en me heel erg gelukkig maakt!.... lees meer" (Brigitte Pommée)

"Ongekend, wat een diepgang, respect en zuiverheid. Al vele jaren kom en doe ik dingen op de Leonardushoeve, echter dit heb ik nog niet eerder ervaren..... lees meer" (Alexandra van Mierlo)

Cursisten RTT

"Ik ben blij dat ik deze bijzondere training heb meegedaan. Leerzaam, emotioneel, confronterend, verkwikkend en verhelderend. Dat een groep zo inspirerend kan zijn en persoonlijke groei zo snel kan gaan, is super. Bedankt voor jullie open en liefdevolle omgeving en houding, waardoor magische belevingen mogelijk zijn."

"Ik waardeer zeer dat iedereen op zijn eigen kracht en verantwoordelijkheid wordt aangesproken. Het afkappen van niet-helpende gedachtes en verhalen is daarbij essentieel. Ik sta versteld van mijn eigen kunnen. Dat ik door mijn nieuwsgierige houding altijd kan blijven leren en groeien."

"Bijzonder! Er gebeuren dingen die ik zo korte tijd niet voor mogelijk achtte! Hier kan 20 jaar reguliere therapie niet tegenop!"

"Thuiskomen bij mezelf, mijn stress loslaten, lief zijn voor mezelf, kiezen voor mijn geluk."

"In de training worden bestaande en reeds bekende tools gecombineerd met een stuk theorie (die ook al bekend was) en getransformeerd tot iets dat blijkbaar echt werkt. Zelfs voor mensen die anders overal voor ‘moeten’ knokken (zoals ik) …."

"De training is de meest krachtige training die ik ooit ervaren heb. De directe toepasbaarheid in je leven en het enorme effect die het heeft is ongelofelijk. En voor iedereen haalbaar c.q. bereikbaar."

"In eerste instantie leek de training vooral praktisch en technisch (het stappenmodel) maar gedurende de weekenden kreeg het steeds meer de vorm van een reis naar binnen en was er ruimte om alle “obstakels” aan te pakken met als resultaat dat het ook echt op gevoelsniveau kon doordringen. De sfeer was veilig, betrokken en open, zeer fijn."

"Goed om je te focussen op wat je wilt. Geen gedoe, geen gedraai er om heen. Tot he point, meteen naar de kern. Mooi dat Jan zo precies weet wat nodig is!"

"Het is een fijne, praktische training, waarin heel helder wordt uitgelegd, door middel van bij ervaringen gebracht worden, hoe je geduldig, energiek, onafhankelijk kunt leven. Je leert hoe je je eigen leven weer helemaal in eigen handen hebt. De combinatie met het werken met energie (de hoevemanier noem ik het maar even) vind ik een hele waardevolle combinatie."

"RTT heeft mij inzicht en handreiking gegeven waardoor ik in mijn kracht sta. Ik vind het haast ongelofelijk hoe sterk mijn geluk, zelfliefde en kracht is toegenomen op zo’n eenvoudige wijze!"

"Ik sta positiever in het leven. Heb handvatten om ook in de toekomst de stijgende lijn voort te zetten. Ik kan weer LEVEN!"

Huurders

'Onze eerste retraite gegeven in de Leonardushoeve was voor ons als leiding en tevens voor de deelnemers een overweldigende ervaring. Onze eerste indruk tijdens het oriëntatie bezoek - openheid, dienstbaarheid en liefdevol - werd bij onze terugkeer bevestigd. De open sfeer, liefdevolle verzorging, de zeer prettige ruimtes en de ligging van de hoeve hebben er voor gezorgd dat we een retraite konden ervaren zoals het bedoeld is: Stilte, Harmonie en Ware Spiritualiteit. Dhanyavad-Dankbaarheid.'

(Jans de Haan en Joanna Hofsté, www.centrumdehaan.nl)

'Ik heb op de Leonardushoeve gewerkt en vind dat erg prettig. Dat heeft op de eerste plaats te maken met de energie van de gehele plek en van de groepsruimten in het bijzonder. Er hangt een vredige verstilling in mijn beleving. Op de tweede plaats voel ik overal op het landgoed zorg en aandacht voor details, de tuinen, de inrichting in de gebouwen tot en met de de mooi schoongemaakte WC’s. Op de derde plaats heb ik de medewerkers en bewoners van de Leonardushoeve als zeer vriendelijk en gastvrij ervaren.' 

(Henk Fransen, www.genezendvermogen.nl)

'Het is zó aangenaam bij jullie! Rustig, stil, ruim, vriendelijk. Heerlijk!!'

(Sita Cornelissen, www.meditatiefboogschieten.org)

'Na een stevige wandeling sluit ik regelmatig met een coachee aan bij de Leonardushoeve voor een (h)eerlijke lunch waarna ik gebruik maak van een van de consultenkamers. De ‘aanwezige’ rust biedt ruimte voor openheid en verdieping. De natuur nodigt uit om ook buiten te ‘werken’. De Leonardushoeve is voor mij en de mensen die ik begeleid een plek waar je welkom bent. Anders dan anders, weg van de hectiek van de dag, een plek die ervaren wordt als bijzonder en inspirerend' 

(Rudi Willemsen, www.levenwerkenondernemen.nl) 

'........De laatste paar jaren ben ik naast cursist en bezoeker ook zelf als docent op de Hoeve. Ik kies deze locatie uit voor mijn eigen groepen omdat de sfeer, de bedding een vertrouwd gevoel en een veiligheid heeft die absoluut nodig zijn als je met groepsprocessen bezig bent. Juist de gemakkelijke stroom van ‘er-zijn’ is voor mij een meerwaarde en een voorwaarde om met groepen te kunnen werken. Als leraar wil ik ook leerling zijn en juist die combinatie vind ik grandioos! Ik ben nooit uitgeleerd en regelmatig in een levensproces, aandachtig, aanwezig. Ja en dat kan allemaal op deze voedende plek!' 

(Anoushka Ebbinge, www.praktijkdecirkelrond.nl)

'De Leonardushoeve heb ik als geheel in mijn hart gesloten. Als ik fysiek of in gedachten daar aanwezig ben, ervaar ik een bijzonder gevoel, wat eigenlijk niet in woorden is uit te drukken, het gaat voorbij de woorden. Het heeft te maken met atmosfeer-ruimte- ether. Woorden die bij me opkomen zijn fascinerend, zuiverheid, licht, liefde, thuiskomen, een plek waar je vol-ledig jeZelf mag en kan zijn, waar van je gehouden wordt zoals je bent. Een ervaring waar je in alle opzichten rijker van wordt, ervaar het Zelf maar !! 

(H♥nneke van Dalen, Carpe Diem Yoga en Mindfulness)

'Mede dankzij de geweldig goede verzorging op de Leonardushoeve is ons Stilteweekend wederom zeer geslaagd te noemen. De liefdevolle sfeer, van op de eerste plaats de mensen, de accommodatie tot in de puntjes verzorgd, de uitstekende maaltijden en het zingen van mantra’s in de kapel, hebben voor een hele fijne bedding gezorgd zodat onze cursisten zich thuis konden voelen op de Leonardushoeve en bij zichzelf. Wij komen heel graag elk tweede weekend van het nieuwe jaar weer terug.'

(Winifred Wegener, www.winifredwegener.nl en Yvonne Bal, www.yvonnebal.nl)

bottom of page