top of page
Cursussen en Opleiding VITT

De opleiding tot VITT-therapeut is bedoeld voor iedereen die de tools wil leren gebruiken in een contact met een ander (denk aan trainers, coaches, therapeuten, leerkrachten, begeleiders, leidinggevenden), waarbij we ervan uitgaan dat je een ander slechts daar kunt brengen waar je zelf ook bent. 

 

Na een voltooide opleiding kun je een praktijk beginnen als VITT-therapeut. Je kan de opleiding ook volgen voor persoonlijke groei en het geleerde integreren in je leven en/of werk. De opleiding is modulair van opbouw en de modules 1, 2 en 4 zijn cursussen gericht op persoonlijke ontwikkeling. De totale opleiding is een intensief traject waarin het vooral gaat om de integratie van inzichten in de eigen beleving.

 

De VITT-opleiding is geaccrediteerd door CAT (Collectief Alternatief Therapeuten) en de Leonardushoeve staat ingeschreven bij het Centraal Register Korte Beroepsopleidingen (CRKBO).

 

Hieronder lees je meer over de inhoud, visie en achtergronden van de opleiding. 

Zijn wie je in wezen bent en de dirigent worden van je eigen leven

In ieder mens schuilt het diepe verlangen om vrij en onbelemmerd zichzelf te zijn en met het meest pure van zichzelf naar buiten te komen. Dat is niet altijd zo eenvoudig als het klinkt. Tussen dit eenvoudige ‘zijn’ en ons ‘normale’ dagelijkse functioneren liggen allerlei complicerende factoren. We dragen vaak onverwerkte emoties met ons mee, hebben overlevingsmechanismen die ooit functioneel waren, maar ons nu tegenwerken en we kunnen allerlei onbewuste, belemmerende overtuigingen hebben. Zo kunnen we bijvoorbeeld de stress van het werk in ons meedragen zonder dat we ons daarvan bewust zijn. Als we dan thuis zijn en in de ‘ruststand’ willen komen, kan het zijn dat we geagiteerd reageren of zelfs ‘ontploffen’. Kortom, ‘iets’ in ons lijkt ons de baas te zijn. Je weet verstandelijk dat het nergens op slaat en toch doe je het. Bij VITT kijken we naar de aansturing van jouw systeem: wat zit er vast dat vrijgemaakt mag en kan worden.

In de VITT-opleiding komt dat wat jou belemmert om vanuit het contact met jezelf te leven aan bod. Je maakt jezelf vrij van oude ballast waardoor je jezelf ont-wikkelt. Je wordt je steeds meer bewust van jezelf, je patronen, wie je bent, wat je kan en wat je wilt. Daardoor word je de dirigent van je eigen leven.

Logo VITT png.png

VITT als afkorting staat voor Visscher Integrale Transformatie Techniek (gedeponeerd als merknaam). VITT kan je gebruiken bij klachten die zich op allerlei gebied en in allerlei vormen manifesteren.

Lees meer over Wat is VITT

Als je alle modules hebt afgerond, dan ben je VITT-therapeut. Je krijgt een licentie en, als je dat wilt, een vermelding op deze website. Zo kunnen mensen jou als therapeut vinden. De licentie is 2 jaar geldig. Door bijscholing kan de licentie verlengd worden. ​

De kosten van een opleiding kunnen worden opgegeven als scholingskosten. Dit geldt zowel voor particulieren als ondernemers. Onze opleiding is vrijgesteld van BTW omdat De Leonardushoeve staat ingeschreven bij het Centraal Register Korte Beroepsopleidingen (CRKBO). De Leonardusheove is daarmee een erkende 'instelling' als bedoeld in de Europese BTW-richtlijn. Kijk op www.belastingdienst.nl.

Opleidingstraject tot VITT therapeut of persoonlijk ontwikkelingstraject

Door de modulaire opbouw kies je je eigen tempo, dat past bij jouw behoefte.

De opleiding tot VITT-therapeut beslaat totaal drie jaar en is modulair opgebouwd. Het opleidingstraject bestaat uit 6 modules. Zie onderstaand overzicht (de Mysterieschool is geen onderdeel van de opleiding).

Door de modulaire opzet is het mogelijk om in eerste instantie te kiezen voor een persoonlijk ontwikkelingstraject. Dat kun je vervolgen met het opleidingstraject tot VITT- therapeut. De volgorde van de modules kun je deels zelf bepalen. De modulaire opzet maakt het ook mogelijk om de opleiding te spreiden over meerdere jaren, terwijl je wel de mogelijkheid hebt om de opleiding binnen 3 jaar af te ronden.

bottom of page