top of page
De locatie

Landgoed de Leonardushoeve is een voormalige kloosterboerderij met verschillende tuinen en stukken bos op 7 ha. grond. Het ligt in het Limburgse land tussen de Duitse bossen en de Hollandse Maas. Er zijn prachtige wandel- en fietsmogelijkheden in de omgeving van Belfeld, of het nu een lange wandeling in de bossen is, een tocht langs de slingerende Maas en pittoreske Limburgse dorpjes, of in het afwisselende landschap van de Maasplassen. Roermond en Venlo liggen op 10 trein-minuten van de hoeve.

De gebouwen (hoofdgebouw met het oude klooster-gedeelte en de koe- en varkensstallen) dateren uit 1956. In het hoofdgebouw (het oude kloostergedeelte) bevinden zich 11 eenpersoonskamers, 3 tweepersoonskamers, 1 ruime tweepersoonskamer en 2 luxe tweepersoonskamers (douche en toilet op de kamer). Verder zijn er 5 slaapzalen. De totale capaciteit is ongeveer 55 bedden. Centraal in het hoofdgebouw bevindt zich nog de oorspronkelijke kapel, waar drie keer per dag gelegenheid is tot meditatie en of chant. In het gebouw waar vroeger de grote stal was, zijn nu een receptie/kantoor, een ruime eetzaal en cursusruimtes. Er is ook een groot buitenterras, waar het in voorjaar en zomer goed toeven is. Daarnaast is er op het Landgoed nog een aantal (bedrijfs)woningen, de meeste gebouwd in de oude stallen. 

In 1943 werd er toestemming gegeven voor de bouw van wat nu Landgoed de Leonardushoeve is en er is begonnen met het hoofdgebouw (kloostergedeelte). Daarna met de koe- en varkensstallen.

In 1956 zijn de gebouwen in gebruik genomen.

Bouw Landgoed de Leonardushoeve

Van Kloosterboerderij naar Landgoed

bottom of page