Introductie- en kennismakingsdag VITT
Jouw leven echt LEVEN

Als je van het leven houdt, kun je het niet op afstand houden.

(C. Wagner)

VITT kan je helpen om jouw leven echt op te pakken en vorm te geven. Ben je nieuwsgierig hoe dat werkt? Wil je er meer over weten en het misschien ook zelf ervaren?

 

Op zondag 18 april 2021 kan je tijdens een introductiedag kennismaken met de manier van werken op de Leonardushoeve.

 

Eerst wordt de basis uitgelegd van waaruit wij werken; aansluitend is er de mogelijkheid voor het stellen van vragen, waardoor je in de gelegenheid bent om de werking zelf te ervaren.  

Gezien de opbouw van het programma is het niet mogelijk om later op de dag in te stromen.

Lees meer over wat is VITT​​

DSC_7094.jpg
bijenhotel.jpg

Programma

10.00 uur:                

  Ontvangst met koffie/thee en taart

10.30 - 12.00 uur:    

  Lezing en workshop "Jouw leven echt leven", deel 1

12.15 - 12.45 uur:    

  Chant en stille meditatie

13.00 - 13.45 uur:    

  Warme, vegetarische lunch

14.00 - 15.00 uur:    

  Lezing en workshop "Jouw leven echt leven" deel 2

15.00 - 16.00 uur:    

  Informele afronding met gelegenheid voor een rondleiding en het stellen van vragen over het aanbod van de Leonardushoeve

De kosten verbonden aan het bijwonen van dit introductieprogramma bedragen € 25,00. Dit is inclusief

koffie/thee en lunch. Schrijf je je op de introductiedag in voor een van de modules VITT, dan is deze dag gratis.

"Vorig jaar zijn we met de bijscholingscommissie een dag naar Jan geweest, Gewoon omdat we hadden gehoord wat hij deed en we waren nieuwsgierig naar wat hij voor ons kon betekenen. Katrijn, Daniëlle en Hanny zijn on dergedompeld in een dagervaring, die op energetisch gebied ongelooflijk bijzonder was om te ervaren.

Tijdens deze dag liet Jan mij op het podium komen voor een demonstratie van wat ik nu noem 'mijn eigen ei'. Hij legde me uit wat ik moest doen en vervolgens liet hij me zo ervaren wat er met je gebeurt als je jezelf hebt gepalatst in een eigen plek terwijl iemand dan in jouw ruimte komt.

Ook andere dingen die deden en die we mochten ervaren op die open dag waren mooi om te doen.. Hebben mij weer meer geleerd over het werken met energie, waardoor ik dankbaar weer naar huis ging.

Zijn manier van werken is eenvoudig, maar zo doeltreffend. Hij is een ware gids. Het is bijzonder om hem te ontmoeten, dus ik ben blij met de workshop die we op de ledendag kunnen organiseren waarin hij ons laat kennismaken met zijn manier van werken."

VITT in de Praktijk

VITT kan je gebruiken bij klachten die zich op allerlei gebied en in allerlei vormen manifesteren.

Hierna volgt een korte uitleg over mogelijke oorzaken van klachten.

Onverwerkte, vastgezette emoties

Traumatische gebeurtenissen, gebeurtenissen die niet verwerkt zijn, kunnen vastgezet zijn in het energiesysteem (bijvoorbeeld opgeslagen in een chakra). Iedere keer dat er buiten jezelf iets gebeurt wordt deze vastgezette emotie wakker gemaakt en zit je als het ware weer vast in de oude beleving. Ook gebeurtenissen uit vorige levens kunnen nog in je energiesysteem aanwezig zijn en je reacties in dit leven kleuren en sturen. Juist de triggers uit vorige levens zijn soms moeilijk te begrijpen: je reageert op een bepaalde manier, maar in je huidige leven zijn daarvoor geen verklaringen te vinden. Je hoofd zegt dan “stel je niet aan”, maar omdat de aansturing op een level ligt dat zich hier niets van aantrekt, blijf je gevangen in dezelfde reactie en hetzelfde patroon.

Patronen en overtuigingen

Een andere oorsprong van klachten kan liggen in patronen die niet per se te maken hebben met concrete gebeurtenissen. Het gaat om overtuigingen die we hebben gecreëerd door boodschappen van anderen (of juist door het ontbreken ervan). We trekken (zonder dat we het zelf weten) conclusies en slaan die op in het onbewuste.

Veel mensen die jarenlang aan bewustzijnsgroei hebben gedaan, ervaren dat het maar niet lukt om in praktijk te brengen wat inmiddels bewust is geworden, wat ze eigenlijk al weten. Dat kan te maken hebben met juist die onbewuste overtuigingen, die als een soort programmering in het onbewuste blijven bestaan. Zo’n oude programmering trekt iedere keer de stekker er weer uit en ondermijnt de daadwerkelijke groei.

Stress(respons)

Ten slotte is er nog een categorie klachten die te maken heeft met de wijze waarop ons fysieke gestel reageert op situaties in ons leven. Ieder mens heeft een overlevingssysteem dat ervoor zorgt dat in stresssituaties bepaalde biochemische processen op gang komen, de zogenaamde stressrespons. Stressreacties geven prikkels in het fysieke lichaam, die ongezond en schadelijk worden als ze langdurig blijven bestaan omdat ze energie onttrekken aan vitale functies van ons lichaam. In onze maatschappij, met een continue stroom van informatie en prikkels waarop snel gereageerd moet worden en met werksituaties waarin mensen flink onder druk kunnen komen te staan, bouwen mensen een stressrespons op zonder dat deze effectief afgebouwd wordt. (De stressknop gaat aan, maar wordt niet meer uitgezet.) Dit kan op den duur leiden tot chronische klachten (chronische vermoeidheid, pijn, prikkelbaarheid, burn out enz.) 

Opleiding VITT therapeut:

de dirigent van je eigen leven zijn