top of page

Locatie en ligging

Landgoed de Leonardushoeve

Landgoed de Leonardushoeve is een voormalige kloosterboerderij met verschillende tuinen en stukken bos op 7 ha. grond. Het ligt in het Limburgse land tussen de Duitse bossen en de Hollandse Maas. Er zijn prachtige wandel- en fietsmogelijkheden in de omgeving van Belfeld, of het nu een lange wandeling in de bossen is, een tocht langs de slingerende Maas en pittoreske Limburgse dorpjes, of in het afwisselende landschap van de Maasplassen. Roermond en Venlo liggen op 10 treinminuten van de hoeve.

In het hoofdgebouw bevinden zich 11 eenpersoonskamers, 3 tweepersoonskamers, 1 ruime tweepersoonskamer en 2 luxe tweepersoonskamers (douche en toilet op de kamer). Verder zijn er 5 slaapzalen. De totale capaciteit is 55 bedden. Centraal in het hoofdgebouw bevindt zich de kapel, waar drie keer per dag gelegenheid is tot meditatie.

In het gebouw waar vroeger de grote stal was, zijn nu een receptie/kantoor, een ruime eetzaal en diverse cursusruimtes. Naast het gebouw is een groot terras, waar het in voorjaar en zomer goed toeven is.

In 1943 is er toestemming gegeven voor de bouw van wat nu Landgoed de Leonardushoeve is, er is begonnen met het hoofdgebouw (kloostergedeelte, daarna met de koe- en varkensstallen). In 1956 zijn de gebouwen in gebruik genomen en... [excuses, aan deze tekst wordt nog gewerkt]

Landgoed de Leonardushoeve
Bouw Landgoed de Leonardushoeve
Landgoed de Leonardushoeve
bottom of page