top of page
ONLINE
Kennismaking & Introductie VITT

Jouw leven echt LEVEN

Als je van het leven houdt, kun je het niet op afstand houden.

(C. Wagner)

VITT kan je helpen om jouw leven echt op te pakken en vorm te geven. Ben je nieuwsgierig hoe dat werkt? Wil je er meer over weten en het misschien ook zelf ervaren?

 

Op zondag 5 maart 2023, 10.30 uur organiseren we voor het eerst een online kennismaking

Tijdens deze kennismaking en introductie VITT legt Jan Visscher de basis uit van waaruit wij werken.

Wat is VITT?, lees meer

Na aanmelding ontvang je van ons een bevestigingsmail en een link waarmee je in kunt loggen en deel kan nemen. Heb je geen bericht van ons ontvangen, check dan je spam of ongewenste mail. Vind je daar ook geen mail, laat het ons dan weten!

Vervolg?

Mocht je de werking van VITT ook zelf willen ervaren, dan kan je een afspraak maken voor een persoonlijk consult, waarin je een persoonlijke vraag kan stellen. Consulten zijn bij ons persoonlijk (dus niet online), omdat we daardoor net even beter contact kunnen maken met wat er speelt. Je kan een consult ook combineren met een verblijf op de Leonardushoeve (impulsdagen).

Wil je persoonlijke verdieping, dan is de Energieweek een aanrader!

In de Energieweek maak je contact met jouw energiesysteem, met als gevolg een dieper contact met jezelf.  Je zult merken dat je jezelf in deze bijzondere week stap voor stap (en soms met zevenmijlslaarzen) kunt bevrijden van oude ballast. Vrij worden in jezelf – het kan als je jezelf dat gunt. 

computer.png.jpg

Waarom online?

Kijkend naar de huidige tijd (kou, winter, hoge kosten voor iedereen en drukte) organiseren we als proef deze kennismaking voor het eerst online. Hiermee kunnen we meer mensen bereiken. Mensen die nieuwsgierig zijn naar wat we doen, er meer over willen horen, maar de afstand naar Limburg nog wat ver vinden.

Op Landgoed de Leonardushoeve staat bewustwording en echt contact maken centraal. De persoonlijke ervaring staat altijd voorop. Daar maken we nu dus een uitzondering in. We hebben daarbij gekozen voor een heel concreet tijdstip, zodat je het kan inplannen in je agenda.

 

Aanmelden is de eerste stap, vervolgens is het aan jou om ook echt tijd vrij te maken en jezelf op zondag 5 maart tussen 10.30 uur en 12.45 uur deze ervaring te gunnen!

"Als je luxe en fysieke verwerking zoekt, zoek dan verder. Op de Leonardushoeve vind je spirituele luxe en vaak ook jezelf als je ervoor open staat." (Peter Stigter)
 
"Uitzonderlijke manier om zo een vergrootglas op jezelf te kunnen leggen!
Zowel businessopleidingen als GGZ-aanbod kunnen niet tippen aan wat de hoeve doet!" (anoniem)

"Ik verbaasde mij over de 'eenvoud' om bij mijn gevoel te komen." (anoniem)

VITT in de Praktijk

VITT kan je gebruiken bij klachten die zich op allerlei gebied en in allerlei vormen manifesteren.

Hierna volgt een korte uitleg over mogelijke oorzaken van klachten.

Onverwerkte, vastgezette emoties

Traumatische gebeurtenissen, gebeurtenissen die niet verwerkt zijn, kunnen vastgezet zijn in het energiesysteem (bijvoorbeeld opgeslagen in een chakra). Iedere keer dat er buiten jezelf iets gebeurt wordt deze vastgezette emotie wakker gemaakt en zit je als het ware weer vast in de oude beleving. Ook gebeurtenissen uit vorige levens kunnen nog in je energiesysteem aanwezig zijn en je reacties in dit leven kleuren en sturen. Juist de triggers uit vorige levens zijn soms moeilijk te begrijpen: je reageert op een bepaalde manier, maar in je huidige leven zijn daarvoor geen verklaringen te vinden. Je hoofd zegt dan “stel je niet aan”, maar omdat de aansturing op een level ligt dat zich hier niets van aantrekt, blijf je gevangen in dezelfde reactie en hetzelfde patroon.

Patronen en overtuigingen

Een andere oorsprong van klachten kan liggen in patronen die niet per se te maken hebben met concrete gebeurtenissen. Het gaat om overtuigingen die we hebben gecreëerd door boodschappen van anderen (of juist door het ontbreken ervan). We trekken (zonder dat we het zelf weten) conclusies en slaan die op in het onbewuste.

Veel mensen die jarenlang aan bewustzijnsgroei hebben gedaan, ervaren dat het maar niet lukt om in praktijk te brengen wat inmiddels bewust is geworden, wat ze eigenlijk al weten. Dat kan te maken hebben met juist die onbewuste overtuigingen, die als een soort programmering in het onbewuste blijven bestaan. Zo’n oude programmering trekt iedere keer de stekker er weer uit en ondermijnt de daadwerkelijke groei.

Stress(respons)

Ten slotte is er nog een categorie klachten die te maken heeft met de wijze waarop ons fysieke gestel reageert op situaties in ons leven. Ieder mens heeft een overlevingssysteem dat ervoor zorgt dat in stresssituaties bepaalde biochemische processen op gang komen, de zogenaamde stressrespons. Stressreacties geven prikkels in het fysieke lichaam, die ongezond en schadelijk worden als ze langdurig blijven bestaan omdat ze energie onttrekken aan vitale functies van ons lichaam. In onze maatschappij, met een continue stroom van informatie en prikkels waarop snel gereageerd moet worden en met werksituaties waarin mensen flink onder druk kunnen komen te staan, bouwen mensen een stressrespons op zonder dat deze effectief afgebouwd wordt. (De stressknop gaat aan, maar wordt niet meer uitgezet.) Dit kan op den duur leiden tot chronische klachten (chronische vermoeidheid, pijn, prikkelbaarheid, burn out enz.) 

Opleiding VITT therapeut:

de dirigent van je eigen leven zijn

bottom of page