top of page
IMG_6314.HEIC

Silvia van Voorthuizen

coach/therapeut, docent, leidinggevende 

Op 1 juli 2018 is Jan Visscher met Silvia een maatschap begonnen, waarmee ze samen eindverantwoordelijk zijn voor de organisatie (financiën, aanbod, communicatie, enz) en ook samen de koers van de organisatie bepalen. 

Daarnaast is Silvia coach, therapeut en docent. Haar kwaliteiten zijn o.a. verbinden, plannen, organiseren en enthousiasmeren. In het werken met mensen zijn integriteit, eenvoud en puurheid belangrijke waarden. 

Achtergrond en opleiding

"Mijn passie en verlangen is leven en werken vanuit verbinding. Ik voel me een rijk mens dat ik dit kan doen op de Leonardushoeve, mijn woon- en werkplek, mijn thuis. Een plek waar ik alle ruimte ervaar en tegelijk ook steeds opnieuw uitgedaagd word om mijn groeistappen te zetten. Het is mijn wens om te blijven leren en groeien en dat wat ik leer deel ik graag met anderen die daarvoor openstaan. Als ervaringsdeskundige begeleid ik mensen op het pad om steeds meer zichzelf te worden."


In het begin van haar werkzame leven was Silvia secretaresse en daarin heeft zij veel kanten van een organisatie gezien. Altijd was er in haar een verlangen naar uitdaging en ontwikkeling en daar kwam meer ruimte voor toen zij in haar privéleven uit het systeem stapte wat een lange periode in haar leven een veilige haven was geweest. "In al mijn vezels loskomen van oude houvasten en de veiligheid en kracht uit mezelf halen was een pittig proces maar zeer de moeite waard omdat het mij gemaakt heeft tot wie ik nu ben. Ik ben de mensen om mij heen nog steeds dankbaar die op het juiste moment en op de juiste plaats in mijn leven waren. Ik geloof in de pure kracht die een ieder heeft maar ook in het 'samen'. Wij mensen hebben elkaar nodig, al is het maar om elkaar te helpen herinneren wat we soms even vergeten zijn: het geloof in onszelf."

"Spiritualiteit is landen op aarde"

Na een jaar toegepaste psychologie en een jaar Coachen en begeleiden bij veranderingsprocessen liet Silvia de organisatiekant los en is ging ze meer de menskant op. In 2008 ontdekte ze via internet de Energieweek​ en daarmee stapte ze in een compleet nieuwe wereld. "Enerzijds was er een diep gevoel van thuiskomen en anderzijds kwam ik ook weerstand en verzet tegen, 'weer zo'n systeem, mij niet gezien'." Het verlangen won steeds opnieuw van de angst om zich te binden en schoorvoetend is zij stapje voor stapje haar pad verder gegaan. "Terugkijkend op dat pad heb ik geleerd dat echte vrijheid in mezelf zit, dat ik altijd een keus heb om me wel of niet te binden. Op de hoeve worden we telkens opnieuw uitgenodigd om te voelen of het nog klopt, of we helemaal ja kunnen zeggen, zodat er een verbinding op basis van echtheid is." 

 

In 2011 volgde Silvia bij Atma de opleiding Lichaamsgericht coachen en trainen en aansluitend was zij daar assistentmentor bij de opleiding Lifecoach; tegelijkertijd volgde ze op de Leonardushoeve de opleiding tot VITT-therapeut en de docentenopleiding. "Een mooie combi, want mijn motto is: ´spiritualiteit is aarden!´ Het menszijn doorgronden, acceptatie van wie je bent met alle plussen en minnen, lijkt bij velen de grootste en moeilijkste stap. Dit vraagt doorzettingsvermogen, liefde en vertrouwen."

bottom of page